Firma AVE Kolín zřídí v ulici V Břízách v Kolíně volnočasový areál na místě, kde donedávna sloužilo bikrosové MTB hřiště a z důvodu špatného technického stavu překážek bylo uzavřeno. Jelikož hřiště nesplnilo očekávání ohledně návštěvnosti a herní prvky již byly na konci své životnosti, hledalo se řešení pro využití tohoto pozemku pro širší veřejnost, dočteme se na webových stránkách Správy městských sportovišť Kolín
Město Kolín, jakožto majitel pozemku, rozhodlo o vybudování volnočasového areálu, kde bude vybudováno "atraktivní" dětské hřiště. Středobodem bude velký dřevěný hrad dlouhý přibližně 20 metrů. Záměrem projektu je vytvořit z prostoru v havarijním stavu volnočasový areál pro věkové kategorie od nejmenších až po náctileté, případně pro jejich rodiče.
Na webu SMSK se dále dozvíme, že návštěvníci zde budou moci trávit volný čas aktivně a po boku svých nejbližších. Nejmenší děti budou mít k dispozici oblíbené prvky (pískoviště, houpadla, houpačky, skluzavky). Budou mít možnost si zde i zahrát míčové hry. Budou se moci proběhnout i ve výškách. Na druhé části stávající asfaltové plochy se budou moci projet na odrážedlech. Ke zpestření pohybu budou využity stávající terénní nerovnosti, na které budou instalovány herní prvky do terénu.
Umístěním navržených prvků se omezí hluk, který byl zdrojem stížností ze stávajícího BMX hřiště, a zároveň se prostor zpřístupní podstatně většímu věkovému zastoupení. Výběrového řízení se zúčastnila desítka subjektů.
Původní projektantská cena dosahovala sumy 2,6 milionu korun, vysoutěžená cena činí zhruba polovinu, 1,3 milionu korun bez daně z přidané hodnoty. Areál by měl začít vznikat v březnu a dokončen má být koncem dubna. Otevřít se má pro veřejnost v květnu. Pres