Rok se s rokem sešel a je tu již 260. výročí bitvy u Kolína. Při té příležitosti se na různých místech uskuteční série ukázek bojových střetů a pietních aktů. Čtyřdenní maraton bude odstartován ve čtvrtek 15. června v 17 hodin v Regionálním muzeu Kolín, kde bude otevřena nová expozice pod názvem "Bitva u Kolína" s prezentací dělostřeleckých reforem Josefa knížete von und zu Liechtenstein.

O den později - v pátek 16. června - od 9 do 17 hodin se v podnikatelském inkubátoru (CEROP) uskuteční mezinárodní konference "Bitva u Kolína 1757 – 2017". Program bude pokračovat v Nové Vsi I., kde od 18 hodin zahraje kapela Starostova dvanáctka, od 20:30 hodin proběhne v obci bitevní ukázka a od 21 hodin zahraje skupina Unikát. Stejný den se ve 20:30 hodin uskuteční další bitevní ukázka v Radovesnicích I. 

Den D nastane v sobotu 17. června. V 10 hodin na Karlově náměstí v Kolíně proběhne oficiální zahájení akce, včetně projevů čestných hostů, dekorování a prezentace dobového vojska. Další část bude pokračovat v Křečhoři. Tam ve 14 hodin zamíří průvod dobového vojska k památníku, kde budou kladeny věnce a od 15 hodin v křečhořském kostele sv. Václava a Božího těla bude kardinál Dominik Duka sloužit zádušní bohoslužbu za padlé. Od 16:30 hodin pak proběhne bitevní ukázka "Křečhoř 1757" a V 17:30 hodin bude následovat denní ohňostrojová show s hudebním doprovodem. Den bude zakončen ve 20 hodin taneční zábavou s živou hudbou. 

V neděli 19. června v 10 hodin bude vzpomínková akce zakončena pietním aktem u hrobu padlých a zemřelých vojáků v Lošanech. Bližší informace o Bitvě u Kolína se dozvíte zde.