Poradna ALTERE působí v Kolíně už řadu let, přesto a nebo právě proto se neustále rozšiřuje její nabídka služeb. Hlavním cílem je zdraví lidí a k tomu mohou vést cesty různé. Homeopatie je hlavním oborem Petry Blechové, která ji několik let studovala na Homeopatické akademii v Praze.
 
Homeopatie je prastará léčebná metoda, založená na přírodním zákonu, který zní „podobné se léčí podobným“. Myšlena je podobnost symptomů nemoci a co možná stejným obrazem léku. Tato zákonitost je součástí přírody a při léčení ji využívali slavní lékaři jako napøř. Hippokrates nebo Paracelsus, nebo se s jejím použitím setkáváme v klasické medicíně.

Nejvyšším ideálem léčení je rychle, šetrně a natrvalo navrátit pacientovi zdraví, co nejrychlejším, nejspolehlivějším a nejméně škodlivým způsobem a podle jasně srozumitelných principů odstranit a zničit nemoc v celé její šíři. Samuel Hahnemann – zakladatel homeopatie (1755–1843).

Někdy ovšem stačí sáhnout po osvědčené přírodní léčbě pomocí toho, co máme doma a i tady má po ruce řadu výborných receptů. Pro uchování dobré kondice nestačí vyléčit akutní problémy, ale zaměřit se především na původce vracejících se problémů. A tady nastupuje podrobná anamnéza a například očistná kůra celého organismu a dodání potřebných chybějících látek. A poradně ALTERE se každý měsíc uskutečňují přednášky nejen paní Blechové, ale i jejích vzácných hostů na témata ZDRAVÍ.

Novinkou v tomto roce jsou masáže shiatsu. Co je to tedy shiatsu? Problém je, že pro toto slovo nemáme český ekvivalent. A když se řekne masáž, tak si každý vybaví hnětení masa anebo něco podobného. Samozřejmě, že do shiatsu patří také masážní techniky, ale jen okrajově. Když lidem řeknete, že je to japonská dotyková terapie, tak je zase zbytečně vyděsíte a moc jim nepomůžete v tom, co si mají představit a co mohou od vás čekat.

"Shiatsu je japonská dotyková terapie zahrnující akupresuru, masážní hmaty, měkké techniky, mobilizace, trakce, reflexní terapii, relaxační techniky a moxování.".... Jan Pletánek

Nezbývá než vyzkoušet na vlastní kůži ozdravné masážní účinky shiatsu nebo navštívit poradnu na Jiráskově náměstí v Kolíně na Zálabí a zlepšit svoje zdraví.