Jak je známo, v areálu bývalých Technických služeb města Kolína v Kmochově ulici vznikne multifunkční komplex s menšími obchody, byty a podzemním parkovištěm. Projekt nese název Bytový dům RESIDENCE STREET Kolín a začal se rodit právě minulý týden.
 "Měly by tam být nebytové prostory do 500 metrů čtverečních, předpokládáme, že to budou kanceláře a dále parking a byty různých velikostí," uvedl Milan Kušta, jednatel developerské firmy K2 invest z Chrudimi, v dubnu loňského roku.
 Před lety, za starosty Víta Rakušana, firma koupila městské pozemky za 17 milionů korun, předloni řešila demoliční výměry a v roce 2015 připravovala projektovou dokumentaci. Na sklonku téhož roku získala chrudimská firma pravomocné stavební povolení a nyní v lednu má zahájit výstavbu.
 Bytový dům bude stavěn najednou s tím, že se bude kolaudovat na dvě etapy. V první etapě se kolaudace předpokládá v březnu 2017, ve druhé se předpokládá termín kolaudace v září 2017.
 Bytový dům má obsahovat 151 nadstandardních bytových jednotek o velikosti 28 až 120 metrů čtverečních v cenách od 1,061 milionu korun po bezmála 5 milionů korun a 158 parkovacích míst v suterénu budovy nebo ve vnitrobloku v cenách od necelých 115 tisíc korun po 157 tisíc korun. Je nutno podotknout, že uvedené ceny se ještě mohou změnit.
 Prakticky všechny byty disponují lodžií nebo terasou. pres, K2 Invest Chrudim