Za informace vedoucí k dopadení pachatele požáru srubu u jezera Sandberk na Starokolínské silnici u Kolína vypsal jeho majitel odměnu 100 tisíc korun. Anonymita oznamovatele jako utajeného svědka je prý zaručena.

K požáru, který podle Policie ČR úmyslně založil neznámý pachatel, ve čtvrtek 3. září po 0.30 hodině vyjeli hasiči na telefonické oznámení. Ve stejnou dobu se objevily o ohni informace z čidla na mobilním telefonu majitele objektu.

“Na místo přijelo celkem šest hasičských cisteren. Po hodině a půl se hasičům podařilo požár dostat pod kontrolu a během další hodiny ho zcela uhasili,“ uvedl tiskový mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Škoda byla odhadnuta na tři miliony korun, uchráněny byly podle Holomčíka hodnoty za milion korun. Pes potvrdil pachové stopy akcelerantu hoření.
Poškozený má podezření na konkrétní osobu, která mu předtím vyhrožovala. “Nedlužím nikomu, žádné spory nemám, nesoudím se ani nevedu soudní spory. Srub byl pojištěn na menší částku, která zdaleka nedosahuje výši škody. Policie pojistný podvod vyloučila,“ uvedl majitel, který nechce být jmenován.

Policisté případ šetří. S informacemi vedoucími k dopadení žháře se můžete obrátit na Policii ČR Kolín na telefonní číslo 974 874 453 (pan Kutílek),  nebo na e-mailovou adresu pozarsrubu@seznam.cz. pres