Zítra se na Karlově náměstí v Kolíně koná II. ročník mezinárodního festivalu jídla a pití Gurmánfest. Festival bude zahájen v 10.30  hodin průvodem  kuchařských družstev s plastikou svého patrona sv. Vavřince, vedený Městskou hudbou Františka Kmocha a mažoretkami. Na náměstí požehná festivalu p. farář Bulín. V kulturním domě  shlédnete soutěžní slavnostní tabule vytvořené žáky odborných škol a komise vyhodnotí nejlépe připravené zvěřinové jídlo. Slavnosti budou probíhat na ploše celého náměstí.

Na velkém pódiu umístěném u radnice se vystřídají pěvecký sbor SONUS s Jazzovým pohlazením, kapely TOX z Poděbrad, bratislavští Funny Fellows, brněnský Robbie Williams revival band, ABBA World  revival,  program uzavře Bubble show Matěje Kodeše a skotští dudáci. Mezitím dojde k vyhlášení kuchaře roku 2011, který bude odměněn  cenou Ladislava Nódla, české kuchařské legendy.

Na malém pódiu budou probíhat ukázky a soutěže,  představení barmanské show, studenti středočeských odborných škol budou soutěžit o nejlepší palačinku (crepes Suzette). Veřejnost se může zúčastnit  v soutěžích O nejchutnější domácí zavařeninu, krájení cibule, zeleniny a dalších.

Přes 40 stánků bude nabízet  soutěžní pokrmy a seznamovat se specialitami zahraničních účastníků. Také se představí několik reprezentantů středočeských pivovarů včetně vítěze letošních Pivních slavností  z kladenského pivovárku U Kozlíků. Náměstí bude přitom provoněno opékáním celého býka. Akci ukončí večerní koncert v kolínské synagoze. meč


Z loňského ročníku - Foto - Fr. Stráník