Online deník Aktuálně.cz jako první shromáždil dosud tajná jména všech aktérů korupční aféry ve středočeských krajských fotbalových soutěžích. Soud začal v říjnu a před mělnickou soudkyní Marcelou Buštovou se zpovídá 23 lidí - rozhodčích, trenérů, funkcionářů a jeden delegát. Mezi jmény jsou i jména dvou trenérů z Kolínska. Jde o Luboše Vondru a Zdeňka Klapku, kteří působili v Zásmukách.
 Říjnové líčení u soudu zatím trvalo pouze dva dny, pak jej soudkyně Buštová odročila na neurčito. Vyžádala si další dokumenty, které bude ke svému rozhodnutí potřebovat.
 Policisté tvrdí, že zdokumentovali celkem deset zmanipulovaných zápasů středočeských krajských soutěží. Úplatkářská kauza tak nabobtnala do největších rozměrů od slavné prvoligové aféry "Ivánku, kamaráde", napsal Aktuálně.cz.
 Detektivové odmítají z taktických důvodů říct, jak korupci odhalili. Jisté je, že vyšetřování začalo už předloni. Nejstarší, podle policie "cinknuté" zápasy se hrály na jaře 2013, tedy z dnešního pohledu tři sezony nazpátek. Právě jaro je důležité - hraje se o bytí a nebytí.
 V tu chvíli nastupuje zákulisní hra. Třeba když bývalý trenér Zásmuk Luboš Vondra volal podle policejních nahrávek v pátek 3. května 2013 rozhodčímu Petru Zuskinovi a nabídl tisícovku pro každého rozhodčího i delegáta, pokud zařídí úspěch jeho týmu v nedělním zápase v Benešově s tamní rezervou.
 "Obviněný Zuskin, který v předmětném zápase vystupoval z pozice rozhodčího, nabídku přijal," napsala do textu obžaloby benešovská státní zástupkyně Jana Sůsová, která na vyšetřování kauzy dohlížela, jak napsal deník Aktuálně. Zásmukám tentokrát nabídka úplatku nepomohla, prohrály v Benešově 3:4. Nakonec se ale tehdy v I. A třídě - šesté nejvyšší tuzemské soutěži - zachránily.
 Trenér Luboš Vondra, který dnes vede v I. B třídě Bohemii Poděbrady, tvrdí, že jeho příběh je jen nedorozuměním. Další komentář odmítá. "Nezlobte se, probíhá soud," řekl Vondra. aktuálně