Vedení města Kolína plánuje vykoupit pozemky v ulici Školská – za domem určeným k demolici, v ulici Jaselská a v lokalitě pod Novým mostem, kde probíhají posvícenské poutě. „Ve Školské ulici se nabízí možnost parkování, relativně skrytého, odkud je blízko do centra města či k nádraží,“ uvedl starosta Michael Kašpar s tím, že k tomuto účelu by měl být využit i pozemek po plánované demolici. Vyvolávací cena za pozemek o rozloze 400 m2 je v aukci 351 000 Kč.

Pozemky pod Novým mostem zastupitelstvo schválilo vykoupit od Českých drah a.s. za kupní cenu 1 200 000 Kč, což je průměrně přibližně 506 Kč za metr čtvereční. „Jedná se o strategickou věc, protože až SŽDC (pozn. Správa železnic) dokončí projekt výstavby podchodu ke Starokolínské ulici a zrealizuje ho, chtěli bychom v této lokalitě navázat výstavbou parkovacího domu s kapacitou až 400 aut. Nicméně víme, že za dva roky do dalších komunálních voleb to určitě nestihneme, takže chceme připravit projekt - ať už zde budeme my nebo kdokoliv jiný,“ dodal starosta.

V Jaselské ulici hodlá město rovněž v aukci vykoupit travnaté pozemky poblíž veterinární kliniky Elza a zcelit je tak do jednoho městského pozemku pro další možné záměry – nevylučuje opět vybudování parkovacích míst. Vyvolávací cena od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových činí 758 000 Kč za tři pozemky o celkové rozloze 523 m2..