Současné záplavy si vyžádaly oběť i na Kolínsku. Stal se jí třicetiletý energetik v Cerhenicích. Zasáhl ho včera elektrický proud, když odpojoval od sítě zaplavenou trafostanici. K události došlo kolem 15. hodiny. Lékař už ho nemohl zachránit. Neštěstí vyšetřuje policie. Ve středních Čechách jde už o čtvrté úmrtí během povodní. Do včerejšího večera zemřeli dva lidé v Třebenicích a jeden v Mokřanech.

Oblastní spolek Českého červeného kříže Kolín vyhlašuje sbírku materiální pomoci pro občany postižené povodní v okrese Kolín. Občané v postižených oblastech budou potřebovat: úklidové prostředky / hadry, sapony, písek, kartáče, lopaty, kbelíky, lopatky, smetáčky, kolečka, holiny, pracovní a gumové rukavice, dezinfekční roztoky - savo, toaletní potřeby, balenou vodu. Oděvy se nepřijímají. Materiál se bude přijímat na adrese Kolín II, Sokolská 111, každý den mimo soboty a neděle od 16 do 18 hodin. Případné informace (tento týden) na telefonním čísle 606 795 034. 

V důsledku záplav byly včera uzavřeny silnice mezi Cerhenicemi a Dobřichovem, mezi Pečkami a Radimí,  v Hryzelích u mlýna, v Poříčanech, v Církvicích, v Svojšicích, v Toušicích, ve Starém Kolíně, Chotuticích, v Ratenicích či v Dobřichově. meč