Dialyzační středisko NephroCare v areálu Oblastní nemocnice Kolín se na půl roku uzavřelo, aby mohlo projít kompletní rekonstrukcí. Dialýzovaní pacienti, stejně jako návštěvníci nefrologické ambulance, mají k dispozici náhradní prostory ve staré budově bývalé dětské chirurgie, kde jim provozovatel zajistí stejné služby a komfort jako v těch stávajících, a provoz tak nebude nikterak omezen.
 Důvodem rekonstrukce za téměř 37 milionů korun je především potřeba rozšíření kapacit pro terapeutickou část, stejně jako pro ambulantní sektor a skladové zázemí. "Pacienti se mohou již v červenci letošního roku těšit na rozšířené prostory s komfortními sály a ambulancí s nejmodernějším technickým vybavením. Počet lůžek vzroste z 16 až na 25, " říká Pavel Moučka, primář kolínského dialyzačního střediska.
 Dialyzační středisko s nefrologickou ambulancí bylo uvedeno do provozu v prosinci 1986 v rámci Oblastní nemocnice Kolín. V červenci 2006 se pracoviště stalo součástí mezinárodní sítě dialyzačních středisek NephroCare společnosti Fresenius Medical Care. Provoz pracoviště je zajišťován týmem odborných lékařů a specializovaných zdravotních sester. K dispozici jsou klinická psycholožka a nutriční terapeutka společnosti. d. vondruška