Kvůli při v ODS se z místa náhradníka její kandidátky stáhl Martin Krumich a společně s Robertem Drdou (dříve Strana zelených) připravuje v Kolíně kandidátní listinu Věcí veřejných. "Skutečně je pravdou, že společně s dalšími lidmi připravuji kandidátku Věcí veřejných do komunálních voleb. Po nechutnostech, které se dějí v místní ODS a s ohledem na nezájem skupiny, která nakonec svoji kandidátku na sněmu v červnu 2010 prosadila, jsem se rozhodl ihned po místním sněmu v červenci 2010 z ODS vystoupit a zároveň odstoupit z pozice náhradníka na kandidátce ODS. Teprve poté jsem se zapojil do příprav Věcí veřejných pro volby do zastupitelstva obce," řekl Martin Krumich.

Další novou stranou, která se chce ucházet o místa v kolínském zastupitelstvu, je Strana svobodných občanů Petra Macha. "Samostatná kandidátka Svobodných pro nadcházející komunální volby v Kolíně opravdu vzniká a bude podána registračnímu úřadu v zákonném termínu do 10. srpna," uvedl Jiří Heincl, který za tuto partaj kandidoval v nedávných volbách do Poslanecké sněmovny. Minulý týden měli Svobodní rozhodnout o pořadí kandidátů, avšak jejich jména hodlají zveřejnit až později.

Ve volebním klání o kolínskou radnici by se tedy měly utkat Změna pro Kolín, ODS, SNK-ED, ČSSD, KSČM, Strana svobodných občanů, TOP 09 a Věci veřejné. KDU-ČSL se podle Karla Sovy voleb nezúčastní. Další podrobnosti ke komunálním volbám zítra v Kolínském Presu. meč