Město Kolín vyhlásilo mimořádný svoz biologického odpadu na dny 20. a 21. března. Trasa svozu je naplánována ve čtvrtek do Kolína V a Sendražic, v pátek přes Kolín I + Kolín II + Kolín III + Kolín IV + Kolín VI + Štítary + Zibohlavy a Šťáralku.

Pravidelný svoz bioodpadu bude spuštěn v týdnu od 7. dubna podle svozových tras jednotlivých částí města a to stejným způsobem jako v loňském roce. Svoz bude opět probíhat v lichých týdnech ve všední dny v intervalu 14 dní až do konce listopadu. Na zimní období bude opět přerušen.

V pondělí bude bioodpad svážen v prvních dvou kolínských obvodech a v Zibohlavech, v úterý v Kolíně VI, Sendražicích a Štítarech, ve středu v Kolíně III a IV, ve čtvrtek v Kolíně V ( ulice: Antonína Kaliny, Boční, Brankovická, Čelakovského, Horského, Chelčického, Jablonského, Jana Vostrčila, Jiráskovo nám., Jiřího Jarocha, Ke Hřbitovu, Krátká, Křičkova, Labská, Mlýnská, Mnichovická, Morávkova, Na Bělidle, Na Louži, Na Skále, Nám. Svobody, Okružní, Oldřišská, Ovčárecká, Pejřimská, Písečná, Příčná, Raisova, Sadová, Štítného, Tovární, U Borků, U Hřiště, U Kostelíčka, U Přejezdu, U Stodoly, Václava Týra, Veltrubská, Za Baštou a Zličská) a v pátek rovněž v Kolíně V (ulice: B. Němcové, Cidlinská, Hálkova, Háninská, Jezeřanská, K Raškovci, K Vinici, Klicperova, Lidická, Luční, Macharova, Martinská, Muškátová, Na kopečkách, Na Měkovině, Na Přesypu, Pod Vinicí, Říční, Třídvorská, U Přístavu, V Jezírkách, V Olšinkách, Vavřinecká, Vinařská) a na Šťáralce. meč