Vzhledem ke zvýšeným počtům nakažených v kolínském okrese zavedla radnice preventivní opatření, která mají za cíl ochránit zaměstnance a zachovat chod městského úřadu. Od pondělí 10. srpna na dobu čtrnácti dnů tak bude nutné pohybovat se pouze s nasazenou rouškou či obdobnou ochranou horních cest dýchacích.

"Žádáme tímto občany, aby minimalizovali osobní úřední jednání a pro komunikaci s úředníky využívali e-mailovou a telefonickou komunikaci. Doporučujeme zvážit naléhavost vyřízení úředních záležitostí a úřad navštívit jen v neodkladných záležitostech. Sjednejte si termín schůzky a maximálně využívejte on-line rezervace. Na zaměstnance úřadu se obracejte prostřednictvím datových schránek, telefonicky, e-mailem, využívejte Portál občana. Sledujete webové stránky města, kde zveřejňujeme aktualizované informace," vyzývá veřejnost město.

Podle vyjádření starosty Michaela Kašpara v komentářích na FB města bylo toto opatření nařízeno hygienickou stanicí a mělo by se týkat rovněž kolínské nemocnice a polikliniky.