Na loňské úspěchy „Otevřené ulice“ v Kolíně navazuje spolek organizátorů 1. dubna svým prvním letošním počinem. „Nechceme s ulicí čekat až na léto,“ říká Tomáš Tesař.

* Setkání opravdu proběhne? Nebo  je to nějaký APRÍL?

Akce  se 1. dubna bude opravdu  konat, a to se vším, na co už si hosté  Otevřené ulice jistě  rádi zvykli. Návštěvníci budou mít jako vždy  možnost zpříjemnit  si sousedské setkání nějakými dobrotami k jídlu a  pití,  shlédnout kolíčkovou fotogalerii (na aprílové téma „ÚSMĚV,  PROSÍM!“), případně ji rozšířit o své vlastní fotografie,  a poslechnout  si pouliční i koncertní vystoupení mladých  talentovaných muzikantů.  Počasí zatím ovlivnit nedokážeme  (přece jenom bude nejspíš aprílové),  ale naše rosničky  slibují teploty blížící se 20 °C. Jak praví známé  úsloví:  „Kdo se bojí, nesmí na otevřenou ulici.“ Takže přijďte  první  dubnový pátek v 16 hodin ke kostelu.

* Mohou se lidé také nějak  zapojit, když budou mít zájem?

Určitě.  Otevřená  ulice nabízí všem možnost představit své umění, ať už  hudební,  fotografické, taneční nebo jiné. Jsme otevřeni  všemu a všem, takže nám  klidně napište na email parta@otevrenaulice.cz.

Doplníme, že na aprílové Otevřené ulici budou k vidění fotky na téma Úsměv, prosím, hudbu obstarají kutnohorský akordeonista Michal Karban, zpěvačka Hanka Svatošková, saxofonistka Eliška Holečková a také jedno překvapení. Pořadatelé vyzývají návštěvníky, aby přišli v modrém a podpořili tak Světový den autismu. pres