Druhý ročník Kolínského Majálesu zaplní město na tři dny uměním. Hudba, slam poetry, divadlo ani přednášky nechybí v programu studentského festivalu, který se bude konat 18. – 20. května, ani letos. Návštěvníci se mohou těšit na jména jako NobodyListen, Lake Malawi, Ghost of You, Esazlesa, OLDstars nebo Damúza. 

„Oproti minulému roku jsme se snažili program osekat, zvýšit atraktivitu jednotlivých bodů pro návštěvníky a přitom si udržet myšlenku. Takže doufám, že přinese to, co má - spokojené město, které žije, nové myšlenky, zážitky a dobro,“ uvedl hlavní koordinátor festivalu Adam Heres.

Letošní Kolínský Majáles se tak bude konat o měsíc později – tedy o víkendu 18. – 20. května. Zároveň bude o den kratší. Hned v pátek budou moct zájemci navštívit Klubovou noc v Baru Pod Hodinama. Svou účast na ní přislíbili Noví Lidé, Esazlesa a Mutanti hledaj východisko. A znovu po roce se v rámci Klubové noci do Kolína vrátí i slam poetry.

Sobota ve znamení divadla, přednášek a open airu

Sobota bude, co se týče programu, nejobsáhlejším dnem festivalu. V divadelním klubu Scapíno budou moci nejdříve nejmenší účastníci festivalu zhlédnout dětské představení Pohádky z lesa, které představí Damúza, večer pak soubor OLDstars potěší i starší diváky inscenací Elling a Kjell. Majáles opět přinese i možnost rozšířit si vzdělání – ve Skautském institutu totiž na sobotní odpoledne přislíbili přednášky městský architekt David Mateásko a Samuel Titěra, který je známý zejména díky spolupráci s organizací TEDx.

Večer se pak návštěvníci festivalu mohou opět těšit na open air na Kmochově ostrově, který letos slibuje velká jména. Vystoupí NobodyListen, brněnská skupina Ghost of You, kapela Alberta Černého Lake Malawi nebo skupina Role, známá nejen na pražské alternativní scéně. Neméně důležitým bodem open airu bude i vyhlášení krále majálesu.

Doprovodný program dává každému možnost se zapojit

V rámci doprovodného programu si budou moct obyvatelé Kolína užít i tzv. Park na punk. V parku Komenského v sobotu odpoledne zahrají akusticky lokální kapely. Dobrovolníci mohou také pomoct s přípravou pikniku nebo se zapojit jako prodejci na bleším trhu. Celý festival pak zakončí v neděli koncert v místním evangelickém kostele. 

„Program jsme stavěli tak, aby si každý přišel na své - máme divadlo pro děti v sobotu po obědě, divadlo pro starší v pozdním odpoledni, máme přednášky, venkovní chill, slam poetry a mejdany na míru všem od punkáčů, přes hipstery, holky, co mají rády sladký kluky z kapel, po příslušníky současné rapové undergroundové scény. Nezapomínáme ani na starší či klidnější publikum a v programu máme dva koncerty vážné hudby," shrnul program Adam Heres.

Další informace

Všechny informace týkající se programu a průběhu festivalu naleznete přehledně na stránce http://kolinskymajales.cz a na facebookových stránkách Kolínského Majálesu.