Město Kolín objednalo u společnosti AVE Kolín první mimořádný svoz bioodpadu v letošním roce. Hnědé popelnice budou vyváženy v týdnu od 27. do 31. března dle obvyklého svozového harmonogramu. Pravidelný svoz bioodpadu pak bude zahájen od 15. týdne, konkrétně od 10. dubna, a to vždy od pondělí do pátku. Stejně jako v předchozích letech svoz bude probíhat vždy pouze v liché týdny. Předpokládaný konec svážení bionádob v tomto roce je plánován na listopad. 

Harmonogram svozu bioodpadu: 

Pondělí: Kolín I, II, Zibohlavy. 

Úterý: Kolín VI, Sendražice, Štítary. 

Středa: Kolín III a IV. 

Čtvrtek: Kolín V - ulice Antonína Kaliny, Boční, Brankovická, Čelakovského, Horského, Chelčického, Jablonského, Jana Vostrčila, Jiráskovo náměstí, Jiřího Jarocha, Ke Hřbitovu, Krátká, Křičkova, Labská, Mlýnská, Mnichovická, Morávkova, Na Bělidle, Na Louži, Na Skále, náměstí Svobody, Okružní, Oldřišská, Ovčárecká, Pejřimská, Písečná, Příčná, Raisova, Sadová, Štítného, Tovární, U Borků, U Hřiště, U Kostelíčka, U Přejezdu, U Stodoly, Václava Týra, Veltrubská, Za Baštou, Zličská, Kpt. Jaroše a Aloise Vlasáka. 

Pátek: Šťáralka, Kolín V - ulice Boženy Němcové, Cidlinská, Hálkova, Háninská, Jezeřanská, K Raškovci, K Vinici, Klicperova, Lidická, Luční, Macharova, Martinská, Muškátová, Na kopečkách, Na Měkovině, Na Přesypu, Pod Vinicí, Říční, Třídvorská, U Přístavu, V Jezírkách, V Olšinkách, Vavřinecká a Vinařská.