Návštěvníci 48. ročníku festivalu Kmochův Kolín si letos mohou pochutnat na krajových pokrmech typických pro oblast středních Čech a dobu Františka Kmocha. Od 17. května až do konce festivalu nabízejí vybrané restaurace speciální festivalové menu. "Divákům chceme program co nejvíce zpestřit, a to i atrakcemi, které se hudby přímo netýkají. Kromě dobrého jídla to budou například kolínská staročeská řemesla a trhy nebo bleší trh v Komenského parku," říká Petr Steklý z občanského sdružení Prostor, které festival spolupořádá. Do projektu se zapojilo 5 restaurací, které budou v průběhu května a v době konání Kmochova Kolína vařit festivalové pokrmy. Návštěvníci se mohou za festivalovým menu vypravit do restaurace U Tří Mouřenínů, Restaurantu a Penzionu Harmonie, Restaurace Obecní dům, Václavské restaurace a konárovického Hostince Na Vinici. Festival tak oživí některé dávno zapomenuté recepty, které byly za časů Františka Kmocha na denním stole tehdejších lidí. Návštěvníci ochutnají speciality jako Františkovy zablafuňky, Házedlo přes bidlo, Hudebníkův hubník, Kapelníkovy lívance a mnoho dalších. vla, meč