Kolín
ikona facebook
Kalendář akcí Kolín

Koncerty kolínských a spřátelených kapellink
24.06.
12:00
03:00
900
Bluesinec Přestože kapela Bluesinec v současném složení nehraje relativně dlouho, stihla se už zařadit mezi uznávanou a respektovanou partičku, těžící z instrumentální virtuozity jednotlivých hráčů. Převážnou částí repertoáru tvoří převzaté věci od Fleetwood Mac z úspěšného období britského blues koncem 60. let, kdy skupinu vedl kytarista Peter Green. Kromě toho se nebrání plout do vlastních vod a věnovat se vlastní tvorbě. V poslední době se na jednu z hudebních cest vydala kapela ve vzpomínce na staré časy éry Ládi Padrůňka. Jirka Roll - kytara, zpěv, leader, Honza Joe Čerňanský - kytara, Jaroslav Šantrůček - klávesy, Petr Ryba - bass, Pavel Šťastný - bicí.
Los utřinos Skupina vznikla roku 2015 na troskách party pohybující se v oblasti country blues. V současné době hrají - jak sami říkají - "Blůz z polabských lužních lesů s českými texty a dáváme přednost vlastní tvorbě. U převzatého repertoáru čerpáme od Nalepy po Hendrixe". V nynějším složení hrají a zpívají: Jaroslav Dvořák - kytara, harmonika, zpěv, Petr Filip - basa, zpěv, Jiří Nevyjel - bicí, valcha, Jiří Červín - kytara, Jaroslav Štěpán - kytara, Roman Čermák - kytara. Hráči na sólové kytary alternují podle své vytíženosti a nálady manželek, ale sami pevně věří, že se na kolínské přehlídce představí v plné sestavě.
Zálabský Red Zálabský Red - kdybychom parafrázovali titulek z bestselleru Thomase Bergera, mohli bychom s klidem uvést "malý velký hráč". Svůj hudební talent v mládí utápěl hrou na příčnou flétnu, když naštěstí nás všech nakonec jeho srdce zahořelo láskou ke strunnému nástroji a od té doby jeho prsty hladí šest strun bluesově podladěné kytary. Multiinstrumentalista, kromě akustické kytary hraje slide-dobro, foukací harmoniku, kazoo.. aj. Svým osobitým "Zálabským stylem" interpretuje skladby Muddy Waterse, Little Waltera, Luisiana Reda…. Všechny opatřuje vlastními texty, inspirací jsou mu postřehy a život. Rozhodujícím podnětem k jeho bluesování byla návštěva koncertu amerického bluesmana Luisiany Reda, od kterého po rozhovoru a vzájemných sympatiích dostal osobní svolení k používání jeho jména, za kterým se skrývá úžasná bytost, Zdenda Hemza.
Fanda blues band Kapela Fanda blues band hraje tři roky, a jak sami říkají, hrají především pro zábavu a potěšení. Jejich repertoárem jsou převzaté věci s vlastními texty, ale i vlastní skladby. Nestor a ikona kolínského hudebního podsvětí Fanda Hála spolu s bubeníkem Michalem Voldánem hrají neuvěřitelných 49 let od roku 1968 ve skupině Monstrum Trifid. Basista Tomáš Pašek se k oběma matadorům připojil poté, co opustil skupinu Bachor. Michal Voldán - bicí, Tomáš Pašek - basa, František Hála - kytara, zpěv.
Gamba Blues Band V regionu pravděpodobně nejstarší a nejúspěšnější bluesová kapela, která bezmála už 20. let úspěšně funguje na klubové bluesové scéně. Hrála na různých významných festivalech, absolvovala turné coby doprovod Bobbyho Houdy (USA), jako support vystoupili se Sugrem Blue (USA), Demian Bandem (Argentina) nebo Will Wildem (GB). Kapela prezentuje vlastní tvorbu doplněnou klasickými čísly černého blues či bílého britského blues 60. let. Za dobu své existence se jen minimálně měnilo složení kapely. Stanislav Svoboda - kytara, zpěv, Pavel Jun - kytary, Zdeněk Klon - bass, Pavel Žejdlík - sax, Eda Stočes - klávesy, foukací harmonika, zpěv, Honza Píška - bicí.
One Roast and the Others. blues band Kutnohorská bluesová kapela, která vznikla v červnu 2013. One ROAST odehráli více než 50 koncertů v Čechách, ale i v zahraničí. Ve stálém repertoáru kapely jsou klasické bluesové a blues rockové standardy autorů jako jsou Carlos Santana, J.J. Cale, Blues Brothers, J. Hendrix… a mnoho dalších. Projev kapely se vyznačuje živelnou syrovostí a spontánnosti. V současné době působí ve složení: Marian Angelkov - zpěv, kytara, Roman Čermák - kytara, Martin Procházka - bicí, Stanislav Kuba - basová kytara, Aleš Rezler - foukací harmonika.
divadelní klub Scapino
registrace mikročipů
.