V sobotu 27. srpna proběhne v Týnci nad Labem v přírodním areálu na Ostrově další ročník již tradičního letního festivalu Rockový Týnec.  Pořadatelem, pod jehož záštitou se celá akce koná,  je město Týnec nad  Labem.

„Jistým specifikem tohoto multižánrového hudebního setkání je alespoň nějaké pojítko, které každou z  vystupujících  skupin s Týncem nad Labem spojuje. Nejde  jen o kapely, které si říkají týnecké, stačí že některý z členů má v Týnci třeba chalupu nebo chatu, případně babičku či dědečka, či jiné pouto vážícího ho k městečku na úpatí Železných hor.  Díky tomu  se stala  pro  tento fesťáček charakteristická pestrost žánrů zúčastněných kapel.  Asi to nebyl původní dramaturgický záměr, když jsme někdy před více jak deseti lety dávali dohromady první ročník, dnes je to však už jeho typickým rysem.  Vzali si to za své i návštěvníci akce  a schází se zde tak publikum všech věkových skupin a generací,“ uvedl jeden z pořadatelů Stanislav Kyselák.

Zajištěno je i občerstvení v dostatečné míře, včetně místních specialit. Letos vystoupí kapely BU-FU, Cavern, Elysium, Imseti, Něco, Dargi´s, Ancient Desire, TIRPITZ rock, Mortuary a KLAXON rock. Začíná se v 16 hodin a vstupné je 100 Kč.