Starosta Kolína Vít Rakušan se minulou středu na Facebooku zaradoval, že vodojem přestavovaný na rozhlednu na Pražském předměstí je konečně zkolaudovaný. "Především jsme rádi, že máme kolaudaci, po veškerých peripetiích, úspěšně za sebou. Samozřejmě přetrvávají obecně známé výhrady ke kvalitě nátěru fasády - to lze ovšem řešit, po skutečně odborné diskusi bez nervozity, i dodatečně, tedy po kolaudaci. Stavba jako taková nevykazuje v této fázi takové závady a nedostatky, aby nemohla být bez obav využívána. To samozřejmě neznamená, že na nějaké dílčí nedostatky, které se mohou ukázat, nebudeme reagovat v rámci reklamace," zmínil starosta.

Termín zahájení je třeba ještě upřesnit. "V současné době se velkým tempem tvoří expozice - dle původních plánů na její instalaci měli mít zhotovitelé více jak měsíc a půl, nyní na ně tlačíme a žádáme je, aby vše stihli během srpna a my jsme mohli Vodárnu v září ´předat´ veřejnosti. A doprovodná akce bude, věřím, že povedená, ale nechte se, prosím, překvapit - pracujeme na tom, aby se to veřejnosti líbilo," uvedl Vít Rakušan. Známy jsou zatím přehled otevírací doby a výše vstupného. Provoz nové atrakce Kolína začne v květnu a skončí v září. Každé pondělí bude zavřeno a bude otevřeno vždy od úterý do neděle mezi 9. a 18. hodinou.
Základní vstupné bylo stanoveno na 50 korun. Zlevněné vstupné pro děti ve věku 6 - 15 let, studenty a důchodce bude stát 30 korun. Děti do 6 let a nositelé průkazu ZTP mohou jít zadarmo. meč