Rada města Kolína schválila uzavření smlouvy s architektonickým studiem Masák & Partner na zpracování projektové dokumentace pro kompletní opravu fasády městského divadla.  Je pravděpodobné, že v době realizace rekonstruce (což patrně ještě několik let potrvá) by mohlo dojít k umístění čtyř soch znázorňujících múzy do vrchní části divadla, a to dle původní koncepce z doby výstavby.

„Velké keramické sochy múz nebyly na budovu divadla nikdy umístěny, to jenom pro zajímavost, ale léta byly uklizeny ve sklepě či na půdě divadla. My bychom chtěli, aby se podle původních plánů vrátily na budovu divadla. Ale uvidíme, ještě musí proběhnout výzkum a diskuze s Národním památkovým ústavem, zdali mohou být vystaveny povětrnostním vlivům,“ uvedl starosta Michael Kašpar.

Projektová dokumentace na kompletní rekonstrukci fasády divadla od spol. Masák & Partner by měla vzniknout během pěti až šesti měsíců. Kolik bude stát následná rekonstrukce, ukáže až výstup z projektové dokumentace, ale dle slov starosty počítejme s částkou minimálně 10 milionů korun.