Kolínské letní kino situované do zahrady při Ztracené uličce promítá během prázdnin každý pátek a sobotu po setmění. Letňák se nachází poblíž kamenného kina s možností parkování, ale rovněž nedaleko vlakového a autobusového nádraží.

Během srpna divákům nabídne dánský snímek Chlast – drama z roku 2020, který pojednává o tom, jaký vliv na kvalitu života má „mírná intoxikace“ alkoholem. Prvotní výsledky jsou povzbudivé a tento malý projekt se stane opravdovým akademickým výzkumem. Není však pochyb o tom, že jde o správnou míru. V hlavních rolích - Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie a další.

Další snímek Matky – česká komedie režiséra Vojtěcha Moravce z letošního roku – vypráví o životních příbězích čtyř kamarádek – žen a matek s rozlišnými vztahy a starostmi, pojí je však jedno podstatné – mají jedna druhou. V hlavních rolích Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková, Gabriela Marcinková a jejich filmové protějšky – Jiří Langmajer, Vladimír Polívka, Václav Neužil, Štěpán Benoni a další.

Letošní novinkou, kterou v letňáku uvidíte je rodinný snímek Gump - pes, který naučil lidi žít režiséra F.A. Brabce. Příběh psaný psím rukopisem – je o hledání psího štěstí a také o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. V hereckém obsazení uvidíte Bolka Polívku, Evu Holubovou, Ivanu Chýlkovou, Karla Rodena, Janu Plodkovou, Richarda Krajča a další.

Závěr prázdnin ukončí opět česká novinka snímek Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla, v němž si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A tak přijmou k překonání krize výzvu - najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada.

Nadcházející srpnový program letního kina

20. 8. CHLAST

21. 8. MATKY

27. 8. GUMP - PES, KTERÝ NAUČIL LIDI ŽÍT

28. 8. PRVOK,ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL

Filmové večery probíhají za dodržení za dodržení platných nařízení a zajištění vydaných opatření – viz zde.