Ve čtvrtek 9. června od 17 do 20 hodin na Kmochově ostrově proběhně již tradiční Otevřená ulice, která otevře bránu do 57. ročníku mezinárodního festivalu dechových orchestrů Kmochův Kolín. Od 17 do 18:30 zde vystoupí Věnovanka, na kterou naváže Dixieland ŠouflŠou.

A jaké překvapení letošní „Otevřenka“ ještě skýtá? „Ve zkratce někdy říkáme Otevřence ‚sousedské slavnosti‘. No a máme teď od jara mnoho nových sousedů. Prvním nápadem bylo, že při pracném shánění neoposlouchaných umělců do kulturního programu nemusíme hledat mimo Kolín – jsou tu s námi odnedávna i muzikanti z Ukrajiny. Takže vedle jiných poprosíme o hudební vystoupení ukrajinské děti. Od toho byl už jen krůček k propojení s myšlenkou, že by mohly kuchařky připravit ukázky tradičních jídel. Moc se těším na nové zážitky v tradičních kulisách, na nová setkání,“ uvedl organizátor Otevřené ulice Samuel Titěra.

Tradice veřejného potkávání se na zajímavých místech v Kolíně, která rozvíjí „sousedské vztahy“ mezi Kolíňáky (a nejen jimi) sahá do roku 2014. Od té doby jsou setkání pořádána v pravidelných intervalech a to každou letní středu či během tematických příležitostí jako je např. Kmochův Kolín, Andělská adventní neděle aj. Oblíbenými místy jsou okolí chrámu sv. Bartoloměje, Vodárna, Komenského park, U lávky nebo Na Vinici.

Bližší info k projektu naleznete zde.