Kolínský místostarosta Roman Pekárek, který je podezřelý z uplácení při prodeji pozemků na Šťáralce, stále tvrdí, že je nevinný. "Prodej v zóně Kolín-Šťáralka byl naprosto v pořádku, nebylo na něm nic zvláštního. Cena za pozemky, která bývá terčem kritiky, byla odpovídající nabídce i poptávce a není nepřiměřená. To vše lze jednoduše doložit. Co se týká podezření, jež na mne má padat z nahrávky, tak k tomu opakovaně říkám, že jsem nevzal žádný úplatek a ani si o něj neříkal. Vše, co o tom vím, sdělím vyšetřovatelům, aby se ukázala pravda. Mrzí mne, že se tahle pseudoaféra vůbec objevila - jsou to rok a půl staré události a nestalo se tehdy nic nekalého. Kdosi však chtěl otrávit ovzduší a to se mu podařilo. Samozřejmě, že to škodí ODS (o to od počátku šlo) a chápu, že pod takovým mediálním tlakem musela oblastní rada jednat. Večer 23. září přijala usnesení (které jsem podpořil a respektuji) o vyškrtnutí z kandidátky mne a pana Buřiče, který se ve stejné vyprovokované věci dostal do pro něj nešťastné a složité situace...," prohlásil pro týdeník Kolínský Pres, jehož nové číslo vychází právě dnes.

Jiného dojmu nabylo nejméně 13 členů Zastupitelstva města Kolína. Ti požádali starostu Jiřího Buřiče o svolání mimořádného jednání. Na programu by měla být odvolání Jiřího Buřiče a jeho zástupce Romana Pekárka z jejich funkcí. Na žádosti jsou podepsáni místostarosta Pavel Hoffmann, Jiří Tuček, Václav Navrátil (oba SNK ED), Karel Molnár, Zuzana Vejdělková, Pavel Lebeda (všichni ČSSD), Jan Jandejsek (zvolen za ODS), Karel Sova (KDU-ČSL), Miloš Fišera (Nezávislý), Jiřina Veselá (Strana zelených), Martin Škorpík, Miloš Sarauer a Olga Brunclíková (všichni KSČM).

Co si myslí o úplatkářské aféře někteří lídři volebních subjektů a proč někteří kandidáti ODS zůstávají na kandidátce, se rovněž dočtete v dnešním čerstvém vydání týdeníku Kolínský Pres. meč

Jiřina Veselá a Karel Sova. Foto - Vladimír Sládek