Mezinárodně nejslavnějším kolínským "artiklem" posledních let je taneční klub CrossDance, vedený Naďou Eretovou a Vladimírem Vidnerem. Klub, který pomalu končí 18. sezónu, vozí každoročně desítky individuálních i skupinových medailí z evropských i světových tanečních soutěží a šampionátů a vychoval už několik generací mladých tanečníků.

Naposledy se CrossDance vydal do Polska, kde se ve Varšavě konalo mistrovství světa WADF za účasti 65 tanečních škol z 10 zemí. Kolínský klub zde v tvrdé konkurenci, kdy v některých discíplínách soutěžilo až 70 tanečníků, získal na třídenním klání 70 medailí a byl nejúspěšnější ze všech soutěžících tanečních škol.

Sólově dětskou kategorii nejúspěšněji reprezentovala Aneta Stará, která získala jednu stříbrnou medaili na MS WADF v latinskoamerických tancích a druhou stříbrnou ze SP WADF v caribských show. Mezi mladšími juniory se blýskla Melisa Antošová, která si vytančila hned 3 zlaté medaile ze světového poháru. Soutěže duetů byly asi historicky nejvíce obsazené a přesto na stupínky vítězů vystoupalo junior duo Mary Nguyen + Bára Šrámková (3 zlaté, 5 stříbrných a 1 bronzová medaile) a dětské duo Julie Dobiášová se Sofií Nowok (2-1-2).

Po návratu z Polska čeká kolínské tanečníky nabitý závěr sezóny - před nimi je Mistrovství ČR FTM, Mistrovství ČR CDO, mezinárodní soutěž Czech open v Praze a na přelomu června a července světový pohár WADF v Athénách.