Vedení kolínské radnice chce znát názor občanů na záměr propojit ulici Politických vězňů prolukou proti Finančnímů úřadu s parkány u chrámu sv. Bartoloměje. Uvedené propojení by mohlo být realizováno v rámci revitalizace okolí chrámu, i když samo o sobě není součástí projektu, protože se již nachází mimo území národní kulturní památky. "Zdálo se nám vhodné tyto zelené plochy nějakým způsobem propojit a nabídnout lidem hezkou procházku. Pak by nemuseli k chrámu třeba Kouřimskou ulicí, ale tudy. Ale i pojednání s panem farářem Halamou jsme se domluvili, že on by chtěl nějaké výsledky dotazníkového šetření, zda s tím lidé souhlasí nebo naopak nesouhlasí. Z našeho pohledu je to dobrý nápad, ale pokud lidé v drtivé většině řeknou, že to nechtějí, pak od záměru ustoupíme," uvedl místostarosta Michael Kašpar.

Dotazník obsahuje pouze věkovou kategorii, pohlaví a dvě následující otázky: 1) Je podle Vás takové pěší propojení veřejných prostor zeleně města Kolína žádoucí? 2) Procházeli byste se propojenými veřejnými prostory zeleně města Kolína rádi?

V elektronické podobě můžete dotazník vyplnit zde, nebo jej můžete zaslat na a-mailovou adresu david.mateasko@mukolin.cz, popřípadě můžete odpovědi zaslat poštou na adresu Městský úřad Kolín, Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I, či doručit osobně na podatelnu radnice, a to nejpozději do konce dubna.