Letošní maturant Štěpán Doan je autorem sporné adresy na Facebooku. Vytvořil ji v dubnu tohoto roku a pojmenoval Přiznání Gymnázium Kolín (https://www.facebook.com/priznanigkolin). Obsahuje kromě nesmyslných hlášek i docela konfliktní texty. A protože jsou anonymní, tedy bez podpisu konkrétní osoby, dovolí si pisatelé to, co by si nikdy, pokud by museli zveřejnit své jméno, nedovolili.

Obsahuje třeba vzkazy typu: "Po pohlavním styku s nejmenovanou profesorkou se mi hůře chodí na její hodiny...", "Polovina gymplu jsou skrytí sexuální maniaci", "Jednou mě viděl učitel při pohlavním styku se spolužákem venku u vodárny. Od té doby se mi vyhýbá", "Z některých hodin odcházím zcela znechucen, z některých s erekcí", "Paní profesorka mě o hodinách příliš vzrušuje, než abych mohl o jejích hodinách dávat pozor", "Porušil jsem školní řád víckrát než Harry Potter. Především co se nošení zbraní do školy týče. Necítím se na Gymnáziu Kolín bezpečně!", "Byla jsem zamilovaná do jednoho z profesorů a tajně jsem ho sledovala, když chodil domů", "Párkrát jsme vyhodili panu učiteli židli z okna", "Ucpu záchod vždy, když mám pocit, že uklízečky mají málo práce" apod.

Nechce se tomu sice věřit, ale zdá se, že vedení školy o této adrese neví (na naše dvakrát posílané dotazy ředitel neodpověděl). Jinak by jistě podniklo veškeré kroky vůči autorovi nebo odstranění sporného obsahu. Obsáhleji se tématu věnuje včerejší vydání týdeníku Kolínský Pres. meč