Rodinný pivovar Bernard v Humpolci chce vařit pivo pod názvem Kolínská jedenáctka a rovněž chce zde otevřít firemní prodejnu. Požádal již radní o povolení užívat na etiketě znak města.

"Město Kolín jsme pro otevření značkové prodejny Bernard zvolili kvůli jeho vhodné poloze, vhodné velikosti města. Velmi také oceňujeme vstřícné jednání se zástupci města Kolín, například ohledně vyhrazených parkovacích míst pro naše zákazníky. Otevření prodejny Bernard plánujeme na 1. října. Věříme, že nám v tom nezabrání nepředvídané skutečnosti," uvedl manažer pro značkové prodejny Bernard František Jiřík.

Dále zmínil, že pro každé město, kde značková prodejna Bernard sídlí, vaří pivovar pivo s vlastní etiketou, jako součást marketingové koncepce značkových prodejen. "V lokalitě značkové prodejny vždy podporujeme některou místní neziskovou organizaci, které každým rokem věnujeme 10 haléřů z každé prodané lahve místní jedenáctky. Samotnou neziskovou orgaizaci vybírají naši zákazníci na základě uspořádané ankety," pokračoval František Jiřík.

Kolínská jedenáctka bude běžně dostupná pouze na značkové prodejně Bernard v Kolíně a záleží pouze na zákaznících, jak si ji oblíbí. Chuťově a složením bude toto pivo stejné jako prémiový světlý ležák Bernard. Na etiketě Kolínské jedenáctky se v současné době pracuje. "Mohu vám však prozradit, že bude v barvách města Kolína, bude na ní použit znak města a silueta Chrámu sv. Bartoloměje," napsal manažer pro značkové prodejny Bernard. pres