V pondělí 16. března 2020 od 15 hodin proběhne v přednáškovém sále č. 113 Podnikatelského inkubátoru CEROP Kolín jedenácté zasedání Zastupitelstva města Kolína. Na programu jednání je přes 40 bodů. Projednávat se bude například návrh na udělení Ceny města Kolína za rok 2019 panu MUDr. JosefuHavránkovi a Vladimíru Serbusovi in memoriam, návrh na schválení prodeje pozemku v sektoru G Průmyslové zóny Kolín-Ovčáry do vlastnictví společnosti Kolon Invest s.r.o., návrhy na poskytnutí dotací z rozpočtu města na sportovní činnosti v roce 2020 pro SK Sparta Kolín,z.s, LTC Kolín-Tenis club, TJ AGRO Kolín z.s, Stáj Václav Kolín, z.s, TAEHAN - klub korejských bojových umění a dalších dvaceti spolků či návrh na schválení OZV č. 04/2020 o evidenci trvale označených psů a jejich chovatelů atd. Kompletní program je k dispozici zde.

Vzhledem k vyhlášenému nouzovému stavu však v tuto chvíli není jisté, zda původní program nedozná jistých změn a v jakém formátu se zasedání vůbec bude konat. Rovněž není jisté, zda jednání proběhne s vyloučením veřejnosti či se najde jiné řešení. O tomto všem bude vedení města jednat v pátek (13. března) ráno. Každopádně máte možnost sledovat zasedání v přímém přenosu. Pokud nestihnete přijít, nebo vám nevyhovuje čas přímého přenosu, bude později k dispozici video záznam v archivu.

Aktualizace 13. 3. 2020 - 16:30 (zdroj: tisková zpráva)

Diskuze občanů města bude přesunuta na začátek jednání.

V rámci vyhlášení nouzového stavu  a usnesení vlády ČR budou přijata následující opatření:

  • v jednací místnosti budou pouze zastupitelé a zaměstnanci MěÚ Kolín zajišťující agendu Zastupitelstva města,
  • v souladu s § 93 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích  je zasedání zastupitelstva vždy veřejné, a to bez výjimky. Účast veřejnosti tedy nelze žádným způsobem vyloučit. Pro veřejnost bude zajištěn on-line přenos ze zasedání Zastupitelstva města Kolína v historickém sále podnikatelského inkubátoru CEROP Kolín.

Aktualizace 16. 3. 2020 - 11:48 (zdroj: mukolin.cz)

V návaznosti na usnesení vlády ČR ze dne 16. 3. 2020 č. 215 o přijetí krizového opatření se ruší dnešní zasedání Zastupitelstva města Kolína.