Letos obsadila ratbořská restaurace Chateau Kotěra v Maurerově žebříčku tuzemských restaurantů Grand restaurant vynikající 16. místo. Přitom před rokem skončila "až" na 39. pozici. Po roce se podle hodnotitelů, kteří restaurace hodnotili známkami jako ve škole, zlepšila v kvalitě jídla (z 1,73 na 1,5) a výrazně v obsluze (z 2.03 na 1,7), jen interiér oznámkovali hůře (z 1,13 na 1,3) . Přesto právě interiér drží ratbořský podnik, specializující se na francouzskou, italskou a středozemní kuchyni, velmi vysoko. Aktuálně mu patří 9. místo, loni však byl na 1. až 2. příčce. Ročenka, shrnující údaje poskytnuté stovkami dobrovolných hodnotitelů restaurací, vyšla poprvé v roce 1997, tehdy ještě pod názvem Gurmán. Jak je pravidlem, žádná jiné pohostinské zařízení z Kolínska se v nejlepší stovce neobjevilo. meč

Restaurace Chateau Kotěra