Zaměstnanci kolínské automobilky TPCA Toyota Peugeot Citroen začali upřednostňovat vegetariánskou a zdravou stravu. Dnes již každý pátý strávník v jídelně TPCA volí lehká jídla raději než tradiční omáčku s knedlíkem. K nárůstu obliby zdravého stravování došlo po zavedení "jídelníčkového semaforu".  "Před třemi měsíci jsme v naší závodní jídelně zavedli systém semaforů, kdy jsme po konzultaci s odborníky, konkrétně MUDr. Kateřinou Cajthamlovou a nutriční specialistkou naší cateringové společnosti Aramark, rozdělili jídla do kategorií zelená, oranžová, červená. Zelená znamená lehká jídla založená na zelenině, kvalitních rybách a drůbeži. Nedílnou součástí zelené linie je i volba správného technologického postupu přípravy pokrmů s ohledem na zachování co největšího množství živin a vitamínů. Takto připravená strava je přesto plnohodnotná a dostatečně nasytí. Oranžovou kategorii tvoří středně těžké pokrmy a červená znamená smažená, sladká a tučná jídla," komentuje situaci ve stravování Vadim Petrov, generální ředitel oddělení Podnikové záležitosti. Zatímco dříve vyhledával vegetariánská a zeleninová jídla jen každý desátý zaměstnanec, dnes je to již každý pátý. kňa, meč