Společnost Citroën představila při příležitosti ženevského autosalónu, který probíhá právě v těchto dnech, ve světové premiéře nový Citroën C1. Podle oficiálních materiálů má nahradit bestseller, jehož se od uvedení pro prodeje v roce 2005 prodalo více než 760.000 kusů. Nový městský vůz bude k dispozici ve tří a pětidveřové verzi a také v novém tvaru se stahovací střechou pod označením Airscape. Podle výrobce přináší:
 - více designu díky energickému tvaru a veselé čelní straně s nezbedným pohledem, kterého dosáhl díky zpracování světlometů. Silný charakter vozu a radost ze života, která z něj vyzařuje, podtrhují dvoubarevné verze a barevné interiéry.
 - více komfortu a každodenní pohody díky kompaktním rozměrům (jen 346 centimetrů), mrštnosti a ovladatelnosti (poloměr otáčením 480 centimetrů) , díky nimž se všude vejde. Nabízí také tu nejlepší úroveň komfortu odpružení a vynikající jízdní stabilitu;
- více užitečných technologií usnadňujících život, díky prvkům výbavy, které se snadno ovládají, jako je například dotykový sedmipalcový displej nebo technologie Mirror Screen, díky níž je možné ovládat aplikace v chytrém telefonu přes dotykový displej. Nové C1 může být také pro větší klid vybaven systémem hands-free přístupu a startování, zpětnou parkovací kamerou a asistentem pro rozjezd do svahu;
- rozpočet pod kontrolou díky nízké hmotnosti (840 kilogramů) a benzínovým motorům poslední generace, které vůz řadí na nejlepší úroveň v tomto segmentu z hlediska spotřeby a emisí CO2 (oxid uhličitý).
 Vyrábět se má začít v květnu a do prodeje půjde v létě. meč