Dnes Vám představíme zajímavou ženu, která svým šarmem, pozitivním myšlením a vlastním příkladem dodává energii spoustě žen v Kolíně a okolí.

Paní Helena Novotná pracovala původně jako zdravotní sestra s největším životním koníčkem - tancem. Práce se však po odstěhování z Kolína na vesnici špatně kombinovala s péčí o rodinu a tak opustila zdravotnictví a vrhla se do práce v obci, kde žije. Práce průvodkyně v Keltském muzeu a knihovnictví ji velmi bavila. Život jí však přichystal tvrdou zkoušku. Přišlo vážné onemocnění a od základu musela změnit svůj pohled na svět, přístup k životu a zajeté vzorce…. Nyní, životem velmi poučena, stále pracuje částečně jako knihovnice, ale svoji hlavní životní cestu trochu pozměnila.

Stala se lektorkou Školy pánevního dna Renaty Skálové, lektorkou meditačního tance pro ženy Loona dance, Moon Mather zasvěcenou samotnou Mirandou Grey, ráda se stará o svou bylinkovou zahrádku, používá tělové svíce, maluje automatickou kresbu, objevuje nové věci, sama sebe a miluje život s tím dobrým i špatným co nám přináší…….

Loona dance, nebo-li také tanec dělohy /tanec lůna, tanec pánevní oblasti/, je mono pohybem, kterým se propojujeme s naším lůnem, dělohou – centrem naší životní energie, moudrosti a kreativity. Díky jednoduchým a opakujícím se pohybům vycházejících z principů afrického a orientálního tance s prvky primitivní exprese se dostáváme k pravé hemisféře. Ta je pro ženy velmi důležitou součástí, je pro ně důležitá a přesto často velmi opomíjená. Tanec nám dává možnost spojit se se svou podstatou, svou duší, svým ženstvím, svou dělohou – sama se sebou. Zároveň díky kolektivní ženské síle, která je na lekci přítomna, posilujeme své vnitřní síly a ženské energie, které nám pomáhají vyrovnat se s problémy života ženskou cestou…
Zatančit si může přijít kterákoliv žena bez předchozí taneční průpravy jen s chutí něco pro sebe udělat. V tuto chvíli se tančí každý sudý čtvrtek od 18:45 hodin v centru RelaxMe v Kolíně u vodárny.

Ženskému pánevnímu dnu v naší kultuře zdaleka nevěnujeme takovou pozornost, jakou si zaslouží. Často ani nevíme, že nějaké máme. Přitom tato svalová miska na dně naší pánve, ve které jsou jako ovoce v míse uloženy naše ženské orgány, nezodpovídá pouze za udržení moče nebo bolesti v kříži, ale také za naše ženské emoce. Je mechanickým těžištěm našeho těla i těžištěm naší životní energie a vitality. Dýchá nám uvnitř naší pánve pulzem květiny, která rozkvétá a zase se zavinuje v poupě. Teprve zvědoměním svého pánevního dna můžeme porozumět jeho řeči, navázat s ním vztah a využívat ho jako zdroj naší ženské inspirace, intuice a síly. Takto jej od pradávna vnímají všechny východní kultury a jejich cvičební systémy - pánevní dno jako energetické čerpadlo tzv. PC pumpa. Je to živá bytost uvnitř nás samých
Přijďte si na lekce Tajemství pánevního dna metodou 3x3 vyzkoušet a nacítit své pánevní dno. Uvědomíte si zda potřebujete cvičit /zpevnit, nebo naopak relaxovat. Tato metoda pracuje se 3 rovinami a ve 3 patrech těla. Žena je celistvá bytost a nelze jedno oddělit od druhého, protože vše souvisí se vším.
Nejbližší kurz začíná 23.3. a bude ve formě 4 x 120 min (23.3., 30.3., 13.4., 20.4.) vždy od 16.30 hod.

Požehnání ženského lůna je dar hluboké transformační energie přicházející k nám od posvátného ženství. Měsíční matka tak poskytuje probuzení a posílení přijímající ženy s posvátným ženstvím, stvrzuje tak její ženskost a přítomnost ženského principu v ní. Je léčením a zároveň spojením s posvátným ženstvím. Je to nádherná, mocná, léčivá, vyživující a posilující modlitba. Žehnání lze provádět buď individuálně, či ve skupině. Ideální příležitostí pro skupinu je Celosvětové žehnání ženskému lůnu s Mirandou Grey.
Další celosvětové žehnání lůna proběhne 4.5.2015 - místo bude upřesněno na stránkách.