Kurz výroby sýrů, tvarohu a kefírulink
26.10.
Přijďte se naučit, jak snadno a s radostí vyrábět doma základní mléčné produkty: čerstvý sýr, polotvrdý lisovaný zrající sýr, tvaroh a kefír! Na kurzu získáte základní teoretické znalosti a praktické dovednosti, díky nimž tyto produkty pak doma snadno vyrobíte. Kurz bude doprovázený ochutnávkami sýrů.
Termín: víkend 26. – 27.10.2019 (so: 8 – 18 hod., ne: 8 – 12 hod.) Přihlašování do 7.10.2019. Cena: 1500 Kč (cena zahrnuje DPH, lektorné, občerstvení) + případně 1400 Kč na základní vybavení. Přihlašování: na 734616098 nebo ekocentrum.huslik@seznam.cz
Vřele doporučujeme si ke kurzu objednat i základní vybavení pro výrobu sýrů v hodnotě 1400 Kč, které vám bude na kurzu předáno. Budete tak moci vyrábět přímo na kurzu a vyrobené sýry si i s vybavením odnesete domů. Bez zakoupení vybavení budete pouze pozorovat lektorku a ostatní účastníky při výrobě a učit se teoretické základy. Základní vybavení pro výrobu sýrů je sestaveno tak, aby vám nic nechybělo a mohli jste doma rovnou začít vyrábět. V ceně vybavení je zahrnuto: 10 L BIO mléka, mlékařské kultury, syřidlo, digitální teploměr, 7x forma, kelímky na sýr, příručka pro výrobu, stříkačky, box s víkem na odkapání a zrání sýrů a úklidové pomůcky.
Lektorka: Ing. Lenka Musilová vystudovala chemii na MU a poté chemii a biotechnologii potravin na VUT Brno. S výrobou sýrů má několikaleté zkušenosti. Svou vášeň pro výrobu sýrů podpořila nejen vlastní praxí, ale také stážemi na francouzských farmách a v profesionálních sýrárnách.
.